tirsdag den 19. november 2013

"Modelervoks" småkager
Disse småkager er altså super gode og de er et kæmpe hit hos os. Børnene ELSKER dem.
Opskriften er følgende:

125 g. blødt smør
90 g. smøreost 
215 g. sukker
2 æg
2 tsk. vanillesukker
 400 g. mel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Bages ca. 8-10 min. ved 175 grader

I en skål blandes mel, bagepulver og salt. I en anden skål piskes smør, smøreost, vanillesukker og sukker luftigt. Tilsæt æg og pisk indtil det er luftigt og glat. Tilsæt melblandingen og rør til den bliver til en fast dej. Det er en meget blød/klistret dej. 

Del dejen i fire protioner og bland hver portion med den farve du gerne vil have. Til denne protion valgte jeg blå, lyserød, orange og grøn.
Når farverne er godt indarbejdet pakkes klumperne ind hver for sig i folie og sættes i køleskabet. Helst natten over, men ellers et par timer, så dejen bliver fast.
Nogen gange har jeg lavet dem i sidste øjeblik og har så ikke haft mulighed for at lade dem stå så længe i køleskabet....og så er de altså meget besværelige at arbejde med, så jeg anbefaler at de får den tid de har brug for, for at dejen bliver fast :o)

Når dejen så er bleve fast tages den ud og så begynder det sjove :o)
Man tager en lille klump fra hver portion dej og ruller dem til en kugle. 
Derefter ruller man den ud til en pølse

 Så rulles den til en snegl og sættes på en bageplade (endedimsen sætte lidt ind under snegle, så den ikke går op når den bages) beklædt med bagepapir.
Hvis man gerne vil lave dem til "slikkepinde" Så skal man når de er lagt på pladen stikke en grillpind forsigtig ind i sneglen. Jeg gør det der hvor sneglen stopper, så den ikke går op når man bager den. Der sætter jeg ikke endedimsen ind under sneglen :o)

5 kommentarer:

 1. Hvor langt rækker den dej? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer an på hvor store du laver dem. Men alle dem du ser på billederne er fra en portion. Jeg kan ikke huske et bestemt antal, men der bliver en del :o)

   Slet
  2. ......Jeg laver ikke mine så store :o)

   Slet
 2. Hvor længe skal de have i ovnen og hvor mange grader? Hvor mange bliver der til i en portion

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe. Det var et godt spørgsmål...havde slet ikke set at jeg ikke havde skrevet det :o) De skal have ca. 8 minutter ved 175 grader, eller til de er svagt lysebrune.

   Slet