tirsdag den 27. marts 2012

Vinterbilleder


Hehe, jeg ved godt solen skinner varmt i dag og himlen er fantastisk dejlig blå. Men jeg vil alligevel lige vise de vinterbilleder vi lavede i vinters, og som jeg tog ned i går :o) Vi har et vinduesparti ned til køkkenet, hvor jeg godt kan lide at hænge børnenes ting op. Der kan man se dem så snart man træder ind i vores SFO.


Dette var et lidt sjovt projekt, da snefnuggen er lavet af sukker :o)

Materialer:

Sukker
Blå karton
Hvidt papir
Limstift
Brun maling 
Saks
Pensel

Vi tog et stykke hvidt papir som vi klippede ud så det lignede en snedrive/mark eller hvad man nu vil kalde det. Derefter limede vi "sneen" på det blå karton. Så kom børnene hen til mig og fik malet den ene hånd indvendig. Jeg lagde et godt lag på. Børnene syntes det var sjovt at få hånden malet med en pensel. Så lavede de et aftryk der hvor de gerne ville have deres træ. Med pegefingeren malede de lidt træstamme, der hvor der manglede det. Da billedet var tørt fik børnene en limstift og "malede" så med lim der hvor de gerne ville have snefnug. Bagefter hældte vi strøsukker hen over limen og hældte det overskydendesukker af.  Vupti, ret nemt :o) 




søndag den 25. marts 2012

Sommerfugle af kaffefiltre




Materialer:

Kaffefiltre
Tuscher (vandopløselige)
Saks
Klipsemaskine
Piberensere
Sytråd, hvis de skal hænges op
Avis til at lægge sommerfugle til tørre på

Dette var en stor succes. Børnene syntes det var sjovt at se farverne løbe sammen.
Vi begyndte med at klippe et kaffefilter til. Hvorefter vi farvede filtrene med tuscher der opløses hvis der kommer vand på dem. Man kan tegne alle mulige mønstre. Efter vi havde malet dem som vi ønskede det, stænkede vi vand på filtrene. Her er det godt at have en avis klar ved siden af, til at lægge dem på. Farverne kan godt løbe og dryppe. Da filtrene var tørre, satte vi en piberenser (som vi delte i to stykker) fast i midten af sommerfuglen (med en klipsemaskine) og satte sytråde i til at hænge dem op.



Kaffefiltrene bliver lidt stive af at have været våde, så nogle gange kan man "krølle"/bøje vingerne lidt, så de fylder lidt mere end denne her :o)

fredag den 2. marts 2012

Plastiklomme dyr


Materialer:

Plastiklomme
Tusch
Små stykker sammenkrøllet silkepapir
Klipsemaskine
Evt. rulleøjne

Ideen til disse sjove dyr har jeg fået af denne kreative kvinde
Det er utrolig nemt at lave plastiklomme dyr. Man finder et motiv man kan lide og kopier det over på et stykke papir. sørg for at det ikke er for lille en figur og ikke for detaljeret. Bagefter puttes papiret i plastik lommen og motivet tegnes udenpå plastiklommen. Jeg plejer at bruge klipsemaskinen inden jeg klipper figuren ud. Jeg sætter så mange klips i jeg kan, uden at skulle krølle lommen sammen. Bagefter klippes figuren ud, så at klipsene sidder på figuren. Når hele figuren er klippet ud hæftes klips i resten af figuren. Husk at lade et stykke så åben til det sammenkrøllede silkepapir.


Her har jeg lavet hvaler og fugle, med nogle børn i en børnehave. Man kan lave alle mulige dyr. I SFO'en har vi dinosaurer, da vi havde et tema om dem. Da puttede vi henholdsvis grønt og rødt silkepapir i dem, afhængig af om de var kød eller planteædende. Til Halloween har vi lavet spøgelser og flagermus.